Route Unterelsbach - Großarl

De reis verliep best vlot, hier en daar een kleine file door wegwerkzaamheden. We kwamen tegen 17:00 uur bij stromende regen, mmm ... aan bij ons hotel Alpenklang in Großarl.

Eerst maar even naar de receptie. We worden vriendelijk ontvangen, de bekende plichtplegingen van formulieren. Hier geen mondkapjes, alleen handen reinigen bij de ingang van de bar en/of restaurant.

Pff ... wat een genot! Onze mooie kamer met balkon ligt op de derde verdieping. De sfeer hier voelt heel plezierig aan. We gaan hier genieten. Prima diner 's avonds!

Uitzicht vanaf het balkon - steeds anders ...

Vrijdag en zaterdag

Vrijdag even naar Großarl gereden. Hoewel ons hotel ook in de gemeente Großarl ligt, is het toch nog zo'n 8 km rijden naar het centrum.


We gaan eerst even langs bij voormalig 'Haus Michaela', waar we het in de wintervakanties altijd zo naar ons zin hebben gehad. Het is nu ingericht als apartementengebouw voor gastarbeiders.

Daarna even naar Hüttschlag gereden, dit plaatsjes aan het eind van het dal is groter dan we gedacht hadden.

We waren aan de late kant voor de lunch, maar El Torero in Großarl was nog open. In het verleden bij 'de dames' bekend van de 'Gebackene Mozarellasticks mit Kräuterdip'.

Voormalig 'Haus Michaela'

Schiedweg naar de Almen

Eerst maar even wandelen naar de Ötzlsee. Het is zondag, dus redelijk druk. Het is stralend weer en best warm. Even voor het meertje kruisen we een kristalhelder beekje, je kunt de forellen zien zwemmen. Even later komen we bij het meertje met eveneens kristalhelder water. We spotten één vliegvisser. Het meertje en het riviertje zijn ook een leuke speelplek voor kinderen.


Als we weer terug zijn bij Talwirt is er natuurlijk geen plek meer vrij op het terras. Even boven Talwirt ligt Jausenstation  'Bauernladenstüberl', daar is wel plaats, maar ook hier kun je alleen contant betalen.

Besluit even naar de Bankomat in Hüttschlag te rijden, in de hoop dat er straks nog een plekje vrij komt op het terras van restaurant Talwirt.

En inderdaad, we hebben geluk, er komt een tafeltje vrij ...

Zomervakantie 2020 - Großarl

  

Donderdag 13 augustus

We kijken terug op een week in een wat oubollig hotel, een bejaardenhuis is levendiger. Een aardige kamer met een claustrofobische douchekabine, wel een balkon met prima uitzicht. In de hangkasten van die middeleeuwse hangertjes met een haakje en een beugeltje, alsof je een hangertje mee naar huis zou willen nemen!

Er was geen ontbijtbuffet, je moest je ontbijtwensen de dag ervoor kenbaar maken. Het avondeten was gutbürgerlich. Het hotel heeft een mooie grote tuin, met prima ligbedden, maar pas in de loop van de middag is er bediening. Een dooie boel dus. Bediening was onpersoonlijk, en het personeel niet hartelijk en niet gastgericht. Kortom, op naar Großarl, hopelijk bruist het daar wat meer!

Zondag

Vandaag wilden we - op voorstel van de hoteleigenaar Christoph Rohrmoser - een wandeling maken vanaf een parkeerplaats een stuk boven ons hotel, gelegen rond 1340m. Vandaar verlopen vrij vlakke wandeling naar de Mooslehenalm, de Viehhausalm en de Niggeltalalm.


De weg omhoog - de Schiedweg - is smal, maar op zondag ook druk, met auto's en ook veel fietsers.

Voor de fietsers zijn die auto's natuurlijk erg irritant. Eenmaal op de parkeerplaats boven bleek deze overvol: geen enkel plekje meer.


Dus maar weer de Schiedweg af en nu naar Hüttschlag - ook een idee van Christoph. Vanaf de parkeerplaats aan het einde van het dal is er een wandeling naar een klein meertje, de Ötzlsee.


Eerst maar even koffie op het terras van restaurant Talwirt. Er is nog een tafeltje vrij in de schaduw. Bij het afrekenen van de koffie gevraagd - met het oog op de eventuele lunch - of je ook met pasje of Apple Pay kon betalen, "Leider nur bar ..."