Route Vlaardingen - Wingeshausen

We worden hartelijk ontvangen door de eigenaar Mirco Laaser, een man met humor.

Na het uitpakken belanden we al snel op het terras. We kiezen voor een plekje in de schaduw onder een grote parasol. Wat een heerlijk uitzicht!


Helena - de vrouw van Mirco - voorziet ons van enkele heerlijke witte wijntjes. Daarna het diner, echt heel goed, met superverse forel!


Na het diner geeft Mirco ons  nog wat tips voor morgen. Schmallenberg is volgens hem een aardig plaatsje met leuke winkels, een outlet van Falke (sokken, maar ook kleding) en een bestekmuseum.

Bad Berleburg is volgens hem - afgezien van het kasteel dat vanwege corona nu niet bezocht kan worden - helemaal níet interessant.

Natuurlijk moeten we ook nog een keer de wisenten of Europese bisons bekijken die door het Rothaargebirge struinen.

Uitzicht vanaf het terras

Vrijdag

Na een prima ontbijt rijden we naar Schmallenberg. Eerst maar even koffie op een terras in de - kleine - voetgangerszone. Wat opvalt is het drukke verkeer in het plaatsje. Niet erg gezellig dit Schmallenberg. We scoren nog wat sokken in een soort outletwinkel van Falke en dan hebben we het wel gezien.

Op de terugweg naar Forellenhof lunchen we prima op het terras van Hotel Jagdhaus Wiese. 's Avonds goed gedineerd in Forellenhof, de porties zijn voor ons aan de forse kant!


Zaterdag

De dag begint nogal bewolkt, maar het zóu tot de middag droog blijven. We besluiten een autotochtje te maken uit het boek 'Unbekanntes Deutschland'. We kiezen voor route 81, bij ons in de buurt. De route brengt ons bij de bron van het riviertje de Lahn.


In Forsthaus Lahnquelle, inderdaad in de buurt van de oorsprong van de Lahn, worden we niet echt vriendelijk ontvangen, eigenlijk helemaal niet ontvangen. Men heeft het te druk met het binnenhalen van een paar kleedjes vanwege een buitje.

We besluiten verder te rijden. De bijzondere plaatsjes en artefacten die ons worden voorgeschoteld in de beschrijving van de route, willen maar niet komen. De route voert ons echter wel door een prachtig landschap via meestal smalle binnenwegen.

De hemelsluizen die pas in de loop van de middag open zouden gaan, zijn inmiddels ruim geopend. Omdat we maar geen écht leuk plaatsje tegenkomen, besluiten we de route af te breken en naar Bad Berleburg te rijden voor de lunch. Na wat zoeken, niet alle restaurants zijn geopend voor de lunch, komen we in Zum Weißen Ross terecht.

Na de gutbürgerliche lunch rijden we in de regen terug naar Forellenhof. In de loop van de middag klaart het weer op, zodat we 's avonds het diner op het terras kunnen gebruiken.


Zondag

's Nachts nog regen en een paar onweersklappen. Zondagochtend is het droog, maar de zon laat zich nog niet zien. Een beetje rondgelummeld, ook op  zoek naar een eetgelegenheid voor 's avonds, want Forellenhof heeft 'Ruhetag'.

Uiteindelijk geluncht en gedineerd in Hotel Jagdhaus Wiese in het gehucht Jagdhaus.

Hotel-Restaurant Forellenhof

Zomervakantie 2020 - Wingeshausen

  

Donderdag 30 juli

Eindelijk op vakantie, na een voor ons beiden erg drukke tijd.

We gaan eerst een weekje bijkomen in Hotel-Restaurant Forellenhof in het gehucht Wingeshausen, dat 7 km ten westnoordwesten van Bad Berleburg ligt.