Dinsdag

Vandaag wilden we eigenlijk vanuit Großarl met de lift omhoog, maar het is regenachtig en het zicht is slecht.


We besluiten naar Rauris te rijden in -uiteraard - het Raurisertal. Na wat regen onderweg wordt het al spoedig droog en komt de zon er steeds meer bij.


Rauris is een leuk plaatsje, met zelfs een Fußgängerzone! Maar druk? Nee, het is erg rustig op deze dinsdag.

Rauris [bron Wikipedia]

Fußgängerzone Rauris

Gebouw Gemeindeambt en Stadsambt

We lopen wat rond en verbazen ons over het bijzondere gebouw waar het Gemeindeambt en het Stadsambt gevestigd zijn. We lunchen op het terras van Gasthof Neuwirt.


Woensdag

Alweer de laatste dag van ons verblijf in Hotel Alpenklang. De weersvooruitzichen zijn goed, dus vandaag vanuit Großarl met de gondel omhoog: € 41 Berg & Tal. Niet veel als je het snel zegt. Eerst even koffie ...

Na de koffie lopen we een beetje rond en genieten van het uitzicht. De luchttemperatuur is 13ºC, als de zon

IMG_2838.jpeg
IMG_2838.jpeg
IMG_2839.jpeg
IMG_2839.jpeg
IMG_2840.jpeg
IMG_2840.jpeg
IMG_2841.jpeg
IMG_2841.jpeg
IMG_2845.jpeg
IMG_2845.jpeg
IMG_8570.jpeg
IMG_8570.jpeg
IMG_2846.jpeg
IMG_2846.jpeg
IMG_2847.jpeg
IMG_2847.jpeg
IMG_8565.jpeg
IMG_8565.jpeg
IMG_2851.HEIC
IMG_2851.HEIC

schijnt is het aangenaam, maar zonder zon en met die windvlagen ... Veel wandelaars trekken hun jack weer aan.


We laten de wandeling met het oog op m'n knieën maar zitten en nemen de lift terug naar het dal en besluiten een kijkje te nemen bij Hotel

'Die Alpenklang Musi'

Lammwirt. We hebben hier met de groep tijdens onze wintersportjaren in Großarl een aantal keren prima gegeten. Lammwirt bestaat nog steeds en heeft zich gericht op gezinnen met kinderen. Voor de kinderen zijn er allerlei faciliteiten buiten en binnen. Uiteraard is er ook aan de volwassenen gedacht met een uitgebreide wellness. De menukaart ziet er goed uit.


Woensdagavond was er in ons hotel een bbq-avond voor de huisgasten. Die was prima verzorgd. Daarna muziek door de 'Alpenklang Musi' én dans. Anderhalve meter afstand? Ùh ...


Enkele foto's

Zomervakantie 2020 - Großarl (2)

  

Maandag

Maandagochtend vanuit het hotel een miniwandeling gemaakt onder een dreigende lucht, maar de voorspelde zware buien blijven nog even uit.

Daarna zijn we voor de lunch naar Sank-Johan im Pongau gereden. Ongezellige stad, maar we vonden wel een aardig terras voor de lunch.

Het weer houdt zich - nog - goed. 's Middags zitten we heerlijk op het terras van het hotel. Ook 's avonds nog even, maar al spoedig begint het te stortregenen en te onweren.