Route Wingeshausen - Unterelsbach

'Landhaus Hubertus' in het gehucht Unterelsbach ligt aan het einde van een doodlopende straat. Is dit ons hotel? Het ziet er meer uit als een woonhuis.


We bellen aan na eerst onze mondkapjes te hebben opgezet. Een vrouw van middelbare leeftijd - uiteraard met mondkapje - doet open, begeleidt ons naar de receptie en begint allerlei vragen te stellen, hoe laat we willen ontbijten, met thee of koffie, hoeveel van dit en hoeveel van dat. Vanwege corona heeft men geen ontbijtbuffet, is begrijpelijk, maar best wel irritant.

De entree van het hotel

Uitzicht vanaf het balkon

In het hotel  is overdag niets te beleven: een compleet dooie boel. De 'bar' gaat om 17:00 uur open en vanaf 17:30 uur kun je al dineren.


De kamer is aardig en het uitzicht is best goed. Na uitgepakt te hebben rijden we naar Bad Neustadt an der Saale om iets te drinken. Het plaatsje heeft een leuk pleintje met gezellige terrasjes.


's Avonds diner op het terras van het hotel. De kwaliteit is niet bijzonder, nét gutbürgerlich. Wat opvalt is het grote aantal rokers onder de gasten. Drie echtparen paffen er flink op los! Alleen een moeder en dochter en wij behoren tot de niet-rokers. Ook op het terras heb je daar last van, want de wind staat natuurlijk altijd nét verkeerd.


Ons balkon kunnen we 's avonds niet gebruiken omdat recht onder ons een rokend echtpaar zit, de rook stijgt recht omhoog naar ons balkon en zo de slaapkamer in als je de deur open laat. Op het balkon naast ons ook twee kettingrokers.

Bad Neustad an der Saale [bron Wikipedia]

ons 's middags uitstrekken op heerlijke ligbedden. Maar let op: daaroverheen eerst je eigen handdoek die geseald is uitgereikt. Er komt zowaar een oudere vrouw langs (de eigenaresse?) die vraagt of we iets willen drinken.

's Avond weer diner op het terras, af en toe wordt het diner 'verrijkt' met de rook van onze paffende mede-gasten.


Tja, wat brengt zaterdag, wandelen bij temperaturen boven de 30ºC is niet echt een optie, terwijl we daarvoor juist naar deze streek zijn gekomen ...

De Kreuzberg vanuit het noorden [bron: Wikipedia]

Vandaag willen we een korte wandeling maken in de buurt van de Kreuzberg (928m). Het punt waar we willen starten - Neustädter Haus - kunnen we niet vinden, c.q. bereiken, dus we rijden naar de Kreuzberg. Even voor Kloster Kreuzberg leidt de weg naar een parkeerplaats (€ 1,50).

Vandaar lopen we de weinige meters naar het klooster. Wat een toeristische bende! In de corona-rij voor een plaatsje op het terras: weg hier!


In de winter is de Kreuzberg overigens een bekend regionaal skicentrum. We rijden de Kreuzberg weer af en vinden een terrasje in het kleine, maar gezellige en levendige Bischofsheim.


Na de koffie en thee terug naar het hotel, waar we

Vrijdag 7 augustus

Zomervakantie 2020 - Unterelsbach

  

Donderdag 6 augustus

Na het gebruikelijke prima ontbijt, nemen we afscheid van Mirco en Helena. We kijken terug op een heerlijke relaxte week. We gaan nu op weg naar onze tweede bestemming: Landhaus Hubertus in Unterelsbach in de Rhön. Oeps, we zijn een rugzakje en dynaband vergeten bij Mirco en Helena. Misschien ophalen op de terugweg, of anders laten opsturen.

We volgen voor een groot deel de Deutsche Märchenstraße en de Deutsche Aleenstraße. De route voert ons door prachtige landschappen. Helaas wordt het uitzicht regelmatig bedorven door de vele windturbines.

Voor aankomst in het hotel proberen we nog een leuk lunchrestaurant te vinden, maar het restaurant Berggasthof zur Ebersburg in Ebersburg, dat in Waze staat aangegeven, bestaat al twee jaar niet meer!

We besluiten dan maar door  te rijden.