Route Großarl - Rotensol

Uitzicht vanaf ons balkon

niet zoveel voor. In de buurt van het universiteitsgebouw is de Alte Poststraße, met een vermoeden van sfeer. We lunchen er uitstekend  bij een Vietnamees restaurant. Lilian scoort nog wat speeltjes voor de kleinkinderen en daarna rijden we in een uurtje naar Mirco en Helena van Forellenhof.

Route Rotensol - Wingeshausen

Bij Mirco en Helena is het als vanouds. Heerlijk op het terras met een wijntje. Helaas niet voor lang, want het begint te regenen.

's Avonds heerlijk gedineerd, zéér langzaam gegaard lam. De regen was inmiddels voorbij, dus daarna nog even op het terras gezeten met een koffie en enkele Goldquittes (herrliche Quittenaromen* mit Dattel-Honig und Gewürznoten). [* kweeperen]


Zaterdag

Na het prima ontbijt nemen we afscheid van Mirco en Helena. Voor hen is het ook bijna 'gedaan'. Zondag 23 augustus is de laatste dag dat ze de scepter zwaaien in Forellenhof. Het huurcontract is dan afgelopen en ze hebben besloten dit niet te verlengen, mede omdat Mirco eind september geopereerd wordt aan zijn knie en daarna een traject van revalidatie in gaat. Helena blijft wel werken in Forellenhof. Maar hoe gaat het restaurant het doen onder de nieuwe pachters. Is spannend, want Mirco heeft de afgelopen 4 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd. We zijn benieuwd ...

Maar nu naar huis!Foto-impressie

Zeer langzaam gegaard lam

IMG_2853.jpeg
IMG_2853.jpeg
IMG_2855.HEIC
IMG_2855.HEIC
IMG_2856.HEIC
IMG_2856.HEIC
IMG_2857.HEIC
IMG_2857.HEIC
IMG_2858.HEIC
IMG_2858.HEIC

Route Wingeshausen - Vlaardingen


Voorbij ...

We kijken terug op drie heerlijke weken, met name de eerste en de derde week waren top. Jammer dat het zo warm was en ik weer last kreeg van m'n knie waardoor we minder gewandeld hebben dan de bedoeling was.

Zomervakantie 2020 - Rotensol / Wingeshausen

  

Donderdag 20 augustus

Na het gebruikelijke goede ontbijt nemen we afscheid van Christoph, de hoteleigenaar, en gaan op weg naar onze volgende bestemming in de buurt van Bad Herrenalb in het noorden van het Zwarte Woud.

Eenmaal in Duitsland regelmatig files door wegwerkzaamheden. Er wordt onrustig gereden. In de buurt van Pforzheim gaan we de snelweg af en 'duiken' vanaf het noorden het Zwarte Woud in. Na een half uurtje binnenwegen zijn we om 16.21 uur bij Hotel-Restaurant Vinothek Lamm.

We worden vriendelijk - uiteraard met mondkapje - ontvangen. Het hotel heeft sfeer. Onze kamer ligt op de tweede verdieping en heeft een balkon met aardig uitzicht. Jammer dat het nog steeds zo warm is!

Het diner is zonder meer goed en dat geldt ook voor het ontbijt. Het gehucht Rotensol hoort sinds de gemeentelijke herindeling van 1970 bij de stad Bad Herrenalb. Bad Herrenalb wordt omschreven als wandelparadijs.

Maar niet voor ons, want wij zijn op doorreis naar Forellenhof in Wingeshausen.


Vrijdag

Omdat het niet zo lang rijden is naar Wingeshausen, besluiten we een stop te maken in Siegen. we gaan naarstig op zoek naar de 'Altstadt', maar die stelt