Zaterdag

Weer een hete dag, nodigt niet uit tot actie. We gaan eind van de ochtend op zoek naar een leuk plaatsje voor de lunch. We rijden naar Bad Brückenau. Heeft een aardig voetgangersgedeelte, maar geen leuk restaurant. We keren op onze schreden terug en lopen naar de 'Altstadt': een klein plein met enkele restaurants die gesloten zijn. Dan maar weer naar Bischofsheim, met het leuke pleintje en enkele eetgelegenheden. We kiezen voor 'Landgasthaus Rhönblume'.

Na de lunch puffen we uit op de ligstoelen op het ruime terras van het hotel met een boekje of de laptop.

's Avonds tijdens het diner op het terras zowaar een korte maar fikse bui! Volgens de weersverwachting zou het zéker droog blijven, ach ja ...

Landgasthaus Rhönblume

Zonsondergang achter het hotel

Zondag

De hitte werkte vandaag wat verlammend. Een stad bezoeken op zondag als de winkels gesloten zijn? Mountainbiken of wandelen bij 35ºC? Nou nee, kortom 'rondgelummeld' in en op de terrassen van het hotel.


Maandag

We besluiten vandaag Coburg te bezoeken, dat schijnt een leuke stad te zijn. Het is wel een uur en een kwartier binnendoor rijden, maar ach, we rijden door een mooie streek!


Wel opvallend, vanuit ons hotel in Unterelsbach hebben we nu al een aantal uitstapjes gemaakt, maar tot nu toe geen enkele landschapvervuilende windturbine gezien!

Coburg is een leuke plaats met een mooi marktplein en gezellige winkelstraten, met helaas vooral keten-winkels. We lunchen aan het markplein bij Chilli's Mexican Restaurant & Bar, niet slecht, maar niet meer dan dat. We vonden  het wel opvallend dat we eigenlijk geen 'leuk' restaurant konden vinden.

Op de terugweg naar het hotel stoppen we nog even in Hildburghausen, afgezien van een aardig plein met enkele eetgelenheden geen bijzonder plaatsje.


Enkele foto's

IMG_2794.HEIC
IMG_2794.HEIC
IMG_2792.HEIC
IMG_2792.HEIC
IMG_2793.HEIC
IMG_2793.HEIC

Dinsdag

Opnieuw warm. Vandaag zijn we even naar Bad Neustadt an der Saale gereden. We hebben er wat boodschappen gedaan en geluncht.


Woensdag

Vandaag gaan we een kijkje nemen in Würzburg, een dik uur rijden via de A70 en de A7. Aan het eind van WWII werd de stad gebombardeerd. In nog geen half uur was 80% van de stad weggevaagd.

Een aantal monumentale gebouwen heeft men gerestaureerd of geheel herbouwd, zoals de Residenz Würzburg. Die staat sinds 1981 op de lijst van werelderfgoederen. Vanwege corona kon Residenz Würzburg niet bezocht worden.

Residenz Würzburg - tuinzijde [bron Wikipedia]

Hoewel er geen oud centrum is, is er toch genoeg te zien. Jammer dat de hitte het slenteren door de stad niet écht prettig maakt.


Enkele foto's

Omdat ons hotel Ruhetag heeft, dineren we in een leuk visrestaurant in een gehucht in de buurt, Fischerhütte - Edwin. Prima!

Een mooie afsluiting van een week in een bijzonder hotel. Bijzonder ja, maar helaas niet in de positieve zin van het woord!

IMG_2799.jpeg
IMG_2799.jpeg
IMG_2798.jpeg
IMG_2798.jpeg
IMG_2797.jpeg
IMG_2797.jpeg
IMG_2801.jpeg
IMG_2801.jpeg

Zomervakantie 2020 - Unterelsbach (2)