Woensdag 4 augustus

Vanmorgen het laatste ontbijtje in Hotel Alpenklang. Na het ontbijt betalen we de rekening en nemen afscheid van eigenaar Christoph en een van de leuke serveersters die deze ochtend dienst heeft.


Op naar Oberwolfach! De reis verloopt vlot. Als we nog dik twee uur te rijden hebben gaan we de snelweg af, ook omdat we in de file staan. We gaan nu min of meer in een rechte lijn in westelijke richting. We rijden door Schwäbische Alb, een mooie streek. We lunchen we in Gasthof zum Hirsch in Römerstein.


Na de lunch arriveren we via leuke binnenwegen én mooie landschappen bij ons hotel, na er eerst aan voorbij gereden te zijn.

Route Großarl - Oberwolfach [blauwe route]

Enter Text

De ontvangst in Hotel Hirschen is bepaald onvriendelijk: gewoon kortaf. En of we ook willen opgeven wat we de volgende ochtend - de komende week blijkt achteraf - bij het ontbijt willen nuttigen. Als we ergens een hekel aan hebben ...


De voorzijde van het hotel ligt aan de vrij drukke B28. De mooie ruime kamer ligt aan de achterzijde, heeft een prima zitgelegenheid en een terras met uitzicht op de tuin van het hotel en een vermoeden van bergen.

Volgens de website zijn de kamers voorjaar 2021 opgeknapt. Ziet er prima uit, de douche is geweldig (regen én gewoon), maar aan kastruimte is nauwelijks gedacht.

Onze eerste indruk van het hotel is dus niet positief: onvriendelijke ontvangst en aan de voorzijde ligt het hotel aan een drukke weg. Heb bij het bekijken van dit hotel duidelijk onvoldoende gelet op de ligging, dat is een aandachtspuntje voor de toekomst. Op booking - we hebben overigens direct geboekt - zijn de recensies over het hotel nogal lovend. Wie weet valt het mee. Het weer in ieder geval niet, want het begint weer te regenen.

We zijn nu in Duitsland, dus weer de mondkapjes onzin.


Donderdag

Stabiel zomerweer zit er voorlopig niet in, maar het is in ieder geval - voorlopig - droog. We rijden naar het historische plaatsje Gengenbach, waar we in 2013 enkele nachten verbleven in Hotel Restaurant Reichsstad.

Gengenbach is nog steeds  zeer de moeite waard. Na een kopje koffie op het terras aan de markt bij Drehes Kaffeehaus, lopen we gezellig een beetje rond door de soms heel smalle straatje. Er zijn ook leuke, aparte winkeltjes. Bij Reimer Geschenkhaus, dat is zo'n leuk winkeltje, scoren we een nootmuskaatmolen. We lunchen op het gezellige terras van Bistrot Schatul: Salatplatte Hubertus [verschiedene frische Salate an Joghurtdressing mit panierten Champignons umlegt], Französische Zwiebelsuppe en een glaasje wijn.

Gelukkig zitten we onder een grote luifel zodat we ons niet - zoals anderen - naar binnen hoeven te spoeden als de hemelsluizen weer eens geopend worden.

Na de lunch, we wachten tot het helemaal droog is, lopen we op ons gemak terug naar de parkeerplaats en rijden terug naar ons hotel.


Foto-impressie

Vrijdag

Lilian wil graag naar Freiburg, waar we ooit waren in 2008 en 2013. Na het ontbijt rijden we bij een schraal zonnetje naar Freiburg. Door files en het zoeken naar een parkeergarage, zitten we pas rond half twaalf op

Galeria. Daar kopen we een rasp voor het maken  van deeg voor Käsespätzle. Vervolgens naar de gezellige markt op de Münsterplatz. Veel kraampjes met groente & fruit, planten en bloemen, houten speelgoed, honing, eetkraampjes met de bekende worsten, maar ook een grote uitstalling met boeken. Kledingkraampjes ontbreken.

We gebruiken - net als in 2008 - aan de Münsterplatz een prima lunch op het gezellige terras van Hotel Oberkirch.

Na de lunch lopen we op ons gemak terug naar de parkeergarage. Bij het verlaten van de parkeergarage vanmorgen had ik al een winkel gezien met kaarten en atlassen: Landkartenhaus Freiburg. Tja, daar moet ik 's middags natuurlijk even langs: wat een genot al die kaarten en atlassen en zaken die hiermee samenhangen, zoals reisverslagen, kompassen enz. In deze prachtige winkel een setje kaarten van het Zware Woud gekocht, een boek over verdwijnende steden en een boodschappentas met prints van kaarten.


De terugreis verloopt aanzienlijk sneller dan de heenreis.


Foto-impressie

een zonnig terras aan de koffie. Na de koffie lopen we door de gezellige Altstadt.

Kenmerkend aan Freiburg zijn de Bächle, de goten die je in bijna elke straat in de Altstadt ziet.


De 'Bächle'  worden gevoed door het riviertje de Dreisam.

Na wat winkels te hebben bekeken gaan we naar Kaufhaus

Freiburger Bächle

Route Oberwolfach-Walke - Freiburg

IMG_3282.jpeg
IMG_3282.jpeg
IMG_3284.jpeg
IMG_3284.jpeg
IMG_3286.jpeg
IMG_3286.jpeg
IMG_3288.jpeg
IMG_3288.jpeg
IMG_3291.jpeg
IMG_3291.jpeg
IMG_3293.jpeg
IMG_3293.jpeg
IMG_0598.jpeg
IMG_0598.jpeg
IMG_0600.jpeg
IMG_0600.jpeg
IMG_0601.jpeg
IMG_0601.jpeg
IMG_3295.jpeg
IMG_3295.jpeg
IMG_3297.jpeg
IMG_3297.jpeg
IMG_3307.jpeg
IMG_3307.jpeg

Zomervakantie 2021 - Oberwolfach