Dinsdag 27 juli

Vandaag dan naar Hotel Alpenklang**** in Großarl, waar we vorig jaar een heel plezierige week hebben doorgebracht.

'Truus' wil ons via Duitsland leiden, over Stuttgard en Salzburg. Maar we besluiten via Oostenrijk te blijven rijden. Daar hebben we achteraf spijt van!

Op de (snel)wegen in Oostenrijk zijn bizar veel wegwerkzaamheden met dus files en vertragingen. We willen bij Wörgl-Ost de snelweg af, maar letten even niet op, dus we kunnen pas bij Kufstein de snelweg af. Beetje geklungel, en dan dorpjes met eindeloze rotondes en opnieuw veel wegwerkzaamheden. Nee, deze keer hadden we beter 'Truus' kunnen volgen. We komen rond 16:30 uur aan, drie kwartier later dan volgens de route van 'Truus'. Ah ... maar we zijn er, heerlijk!

Route Bildstein - Großarl [groene route]

We worden vriendelijk ontvangen door eigenaar Christoph. We hebben dezelfde kamer als vorig jaar: 311, prima! We zijn nog maar net aangekomen of het begint - evenals vorig jaar trouwens - te regenen.

Na het uitpakken naar de bar voor een wijntje. We zien hetzelfde personeel als vorig jaar, is leuk en ook een goed teken.

's Avonds het bekende goede vier gangen menu. Na de koffie en een Marillenschnapps als slaapmutsje naar bed.


Woensdag

Onze eerste volle dag in Galtür. Na het prima ontbijt een beetje 'rondgelummeld' en daarna op zoek naar een drogist voor een scheerapparaat (vergeten).

Helaas, in Galtür geen drogist, daarvoor moet je naar Sankt Johann im Pongau (7,7 km). Dan eerst maar even kijken bij de Billa. Wat ik écht zoek heeft de Billa niet, dan maar een simpel apparaat. Na wat koffie in Galtür rijden we naar Hüttschlag en verder naar het einde van het dal, met een groot parkeerterrein. Daar vandaan kun je diverse wandelingen maken, of direct op het terras duiken van Talwirt, bekend van spekspecialiteiten én ijs. We besluiten eerst een bezoekje te brengen aan Talmuseum Hüttschlag. Het museum geeft een mooi inkijkje in het lokale (boeren)leven: transhumance. Naast diverse ruimtes met veel informatie, is er ook een film over het leven op een boerderij op de alm. De entree is € 7,00 pp. Via de Gästekarte krijg je soms korting, maar wij niet 😟

Daarna naar het terras van Talwirt voor de lunch.  Het is vandaag wel véél rustiger dan vorig jaar.

Na de lunch terug naar het hotel. Na het diner, jammer dat het hertenvlees wat drooog was, Salzburger Abend: Musik & Tanz!


Best gezellig om weer eens (maar niet te vaak wat mij betreft) mee te maken. De muziekale eigenaar Christoph speelde afwisselend op accordeon of gitaar en werd ondersteund door twee gasten, één met gitaar, de ander met trompet.

Er werd wat gedanst en Christoph lastte af en toe een spelvorm met dans en muziek in.

Rondom 22:00 uur hadden we genoeg genoten en zijn we naar onze kamer gegaan. Wel naar bed, maar nog niet slapen, spelletje op de iPad (Lilian) en website bijwerken (Jack).

Salzburger Abend!

Zomervakantie 2021 - Großarl