Dinsdag  10 augustus

Na het ontbijt in Hotel Hirschen betalen we de rekening en gaan op weg naar onze volgende bestemming, een beetje richting huis: Waldhotel Föckinghausen in het Sauerland.

We zijn een soort blij dat we Gasthof zum Hirsch achter ons kunnen laten. Het is op zich een mooi hotel, maar de ligging is niet optimaal. Aan de voorzijde loopt de vrij drukke B28. Het hotel is mooi en sfeervol ingericht. Onze kamer is prima, ruim en met een uitstekende douche. Er is helaas weinig kastruimte. Het diner is 'gewoon' en het ontbijt matig.

Het grootste manco van dit hotel is het personeel: niet vriendelijk en niet attent of oplettend. Heb hierover contact gehad met de eigenaar. Hij betreurde de gang van zaken en vertelde dat het personeel binnenkort zou worden bijgeschoold.


De reis richting Föckinghausen verloopt bij prima reisweer voorspoedig. Na Gießen gaat de snelweg over in een vierbaansweg en vanaf Marburg wordt het een tweebaansweg. We hebben tijd genoeg, dus we besluiten in Winterberg te lunchen: wat een toeristische bende!


De lunch in Restaurant Heimatliebe is overigens goed: Falaffelbällchen en Reibekuchen & Raücherlachs. De bediening is vriendelijk.

Na de lunch rijden we in een half uur naar Waldhotel Föckinghausen. We worden ontvangen

Oberwolfach-Walke - Föckinghausen [de gele route]

door de eigenaresse. Correct, maar niet echt hartelijk. We hebben een kamer op de eerste verdieping met een ruim balkon. Nadat we ons geïnstalleerd hebben op onze kamer, lopen we naar beneden om iets te drinken. 'Onze' lounge stoelen zijn nog vrij, lekker plekje om te lezen, breien, puzzelen ... Het diner is prima. Na een slaapmutsje, Mirabellenbrand, naar bed.


Woensdag

Na wat gelummeld te hebben in het hotel, maken we na de lunch een eerste wandeling. Het mooi van dit hotel is dat het een startpunt is van veel wandelingen, c.q. gelegen is aan diverse (doorgaande) wandelroutes zoals de Rothaarsteig.

Maar wij kiezen vandaag voor een simpele wandelingetje van 2,7 km: de Sengenberg-Rundweg. De route is aangegeven met een groene W op een witte achtergond.

We nemen wel route W, maar die met een witte W op een groene achtergrond. Leuke wandeling, maar wel

wat langer: 4,22 km. Het pad gaat vooral geleidelijk omlaag, maar de daling houdt best lang aan en Lilian begint al te balen, want veel dalen betekent ook weer veel en lang stijgen!


Tegen 17:00 uur zijn weer bij ons hotel en dan smaakt dat wijntje of glas whiskey uitstekend op het terras!


Het diner is zoals gebruikelijk dik in orde. Enige probleem is het feit dat de kaart nogal beperkt is. We hebben bewust niet gekozen voor halfpension, omdat je dan aan een driegangen menu vastzit. Omdat we 's middags meestal lunchen, wordt het dan wat veel van het goede.

Rondwandeling vanaf het hotel


Foto-impressie

Donderdag

Na het ontbijt gaan we naar het plaatsje Brilon. Het zou een aardig historisch centrum hebben. We rijden er in 20 minuten naartoe en kunnen vlakbij het centrum parkeren. We lopen richting centrum en komen uit op een groot plein: Am Markt.

We drinken koffie op het terras van Jägerhof.

Daarna slenteren we door het voetgangersgedeelte. Lilian weet nog een mooie trui te scoren en ik een paar schoenen en een wandeloverhemd.


We lunchen ook bij Jägerhof. Er is sowieso niet veel keus qua lunchgelegenheden en het terras van Hotel Starke, ook Am Markt, heeft geen plaats.

Na de niet bijzonder lunch rijden we nog even naar Meschede, maar dat plaatsje kan ons niet bekoren. Er is vrijwel alleen nieuwbouw van na de Tweede Wereldoorlog. De stad is aan het eind van de oorlog zwaar gebombardeerd, ook met brandbommen.

We rijden daarom de luttele kilometers terug naar ons  hotel.

Am Markt - Brilon

IMG_3355.HEIC
IMG_3355.HEIC
IMG_3356.HEIC
IMG_3356.HEIC
IMG_3357.HEIC
IMG_3357.HEIC
IMG_3358.HEIC
IMG_3358.HEIC
IMG_3359.HEIC
IMG_3359.HEIC
IMG_3360.HEIC
IMG_3360.HEIC
IMG_3362.HEIC
IMG_3362.HEIC
IMG_3363.HEIC
IMG_3363.HEIC

Zomervakantie 2021 - Föckinghausen