Vrijdag 23 juli

Onze vakantie brengt ons eerst naar een familiefeest in de buurt van Chatel-Montagne. Daarna naar hotel Alpenklang in Großarl en vervolgens naar Landhotel Hirschen in Oberwolfach-Walke in het Zwarte Woud.


Wel even spannend, zijn er controles bij de grens? We zijn allebei twee keer gevaccineerd, maar hoewel er een CoronaCheck-app is kunnen landen hun eigen eisen blijven stellen.

Europese eenheid? Niet dus. Onze reis begint in Frankrijk en dat zou geen probleem moeten zijn, ondanks het feit dat Nederland tengevolge van het fantastische Nederlandse overheidsbeleid inmiddels donkerrood kleurt.

Onderweg leest  Lilian nog iets op haar iPhone over een schriftelijke verklaring op erewoord dat je geen aan covid gerelateerde symptomen vertoont.

Mmm ... aan de Franse grens geen controle en verderop in Frankrijk ook niet.


Tegen 16.00 uur zijn we op onze tussenstop op weg naar Chatel-Montagne: Hôtel du Golf de l’Ailette in Chamouille.

Route Vlaardingen - Chamouille

Uitzicht vanuit onze kamer: niet verkeerd!

Onze kamer is ruim, heeft een prima badkamer met - wat de volgende ochtend zou blijken - een uitstekende douche. We hebben vanaf het balkon een mooi uitzicht op het Lac de l'Ailette.

Het hotel heeft een ruim terras met lounge stoelen waar het heerlijk toeven is. Uiteraard weer met uitzicht op het meer. Reden om daar gezellig een paar wijntjes te drinken.

We dineren 's avonds op het terras. De bediening is vriendelijk en deskundig. Het eten is van goede kwaliteit, maar geen Ah-ha Erlebnis.

Zaterdag

Het ontbijt in Hôtel du Golf de l’Ailette is op zich goed verzorgd, maar de keuze aan brood en beleg is beperkt. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de Franse ontbijtcultuur.

Hoewel de kamer normaal geprijsd is, zorgt de prijs van de drankjes en het diner voor een redelijk hoge rekening. Maar, het zei gezegd,  een goed en mooi gelegen hotel.

Nu op naar ons B&B Les Muzards in Châtel Montagne en daarna naar het familiefeest.


Hoewel 'Truus', zo noemen we het navigatiesysteem van onze auto, ons via Parijs wil leiden, besluiten we ten oosten van Parijs te blijven. We rijden vooral op N- en D-wegen. Dat schiet redelijk op, maar het is wel 537 km. Rond 16:30 uur zijn we bij ons B&B. We droppen onze spullen en zijn rond 17:00 uur op het familiefeest.


En feest was het! Heel gezellig  met zo'n vijfendertig familieleden, vrienden en bekenden, die de moeite hadden genomen om 'even' langs te komen uit Nederland.

Er waren ook een aantal 'locals', waaronder een stel oorspronkelijk uit Schiedam, dat zich blijvend in Frankrijk had gevestigd.

Route Chamouille - Châtel-Montagne [blauwe route]

Oh ja, mondkapje op ... We worden vriendelijk ontvangen bij de receptie, maar uitsluitend in het Frans en dat is toch wel even wennen. De eerste indruk van het hotel is goed, we gaan het zien ...

's Avonds een gezellig samenzijn met ook disco. Voor de inwendige mens was ook prima gezorgd met uiteraard drank maar ook heerlijke salades en pizza's uit een steenoven op het eigen terrein!

Bij de koffie heerlijke taartjes van de lokale hobby pizza-bakker die ook hobby-patissier bleek te zijn. Rond 01:00 uur waren we weer in ons B&B.

Natuurlijk valt er veel meer te vertellen over dit mooie feest, maar vanwege privacy redenen heb ik het verslag algemeen gehouden.

Zomervakantie 2021 - Châtel-Montagne