Zaterdag

Vanmorgen vroeg opgestaan, want Mir moet om negen uur weg om haar zus Karin op het vliegveld Lyon op te halen. Wij besluiten gelijk met haar te vertrekken. Wij hebben tenslotte ook nog minstens vijf uur rijden voor de boeg.


Dus vroeg gepakt en en aan het ontbijt nog een laatste vers croissantje. Na afscheid genomen te hebben van Mir gaan we op weg.

We rijden via Grenoble, Geneve, Lausanne, Bern ( ja helaas via Zwitserland dus toch een vignet van € 38,50). Om 16.35 uur bereiken we onze bestemming: Herrihof Landhotel & Chalets in Todtnauberg.

Een gezellig Landhotel (3 sterren dus helaas zonder lift) waar we een kamer hebben - inderdaad - op de derde verdieping.

Wel een mooi uitzicht vanuit onze kamer, maar dat hebben we dan ook wel verdiend na zoveel trappen ...

Zomervakantie 2016 - Todtnauberg

Na het wegleggen van onze spullen wat gedronken op het zonnige terras met een mooi uitzicht. 's Avonds dineren we toch maar binnen. Prima keuken, maar wel erg romig allemaal.

Van de serveerster horen we dat morgen het 750-jarig bestaan van het dorpje wordt gevierd en dat er om 7.00 uur 's morgens al "ein Weckruf mit den Musikvereinen" is. We gaan dus maar bijtijds naar bed!


Zondag 31 juli

Inderdaad worden we vanmorgen gewekt door een vrolijke fanfare! Inmiddels is het half negen en de regen komt met bakken uit de lucht. Dat is wel ontzettend sneu want er zijn gedurende de hele dag vooral buitenactiviteiten.

Volgens Jack blijft het tot een uur of zes 's avonds regenen en dan is het feest helaas al weer bijna voorbij.

Eerst maar eens ontbijten. Daarna willen we even internetten, maar de verbinding is hier slecht of is er eigenlijk niet tot nu toe. Dat is wel irritant.

Na het ontbijt even in de ontbijtruimte blijven hangen omdat het toch regent. Ook al een eerste poging gedaan om een volgende bestemming te vinden. Op basis van de wensen van Lilian komen we met de destination finder uit in de Harz, mmm. Eers maar eens even het dorp onveilig maken.


Wel een beetje triest met al die (stort)regen. Eerst maar naar het Kurhaus waar een optreden is van Musikverein Münsing. Iedereen aan lange tafels, etend, bier drinkend en meeklappend. Daarna door de straatjes gelopen waar oude ambachten werden gedemonstreerd.


Om 13.00 uur is er een optreden van de Alphornspieler Belchenland. De zon breekt zowaar even door! Voor de lunch gaan we naar Hotel Engel. We zijn net binnen en ja hoor, het regent weer.

Jack neemt nog maar een tweede wijntje bij de lunch, ook nat. Aan het einde van de dag klaart het even op, maar daarna gaat het opnieuw licht regenen. 's Avonds dineren we in ons hotel.


Morgen alweer onze laatste dag in Todtnauberg en mede door het weer nog niet echt gewandeld, Tja, wat gaan we doen morgen ... We besluiten Freiburg te gaan bezoeken.

Na het diner vinden we - eindelijk - een volgende bestemming: Hotel-Waldhaus Föckinghausen in ... Föckinghausen. We zijn benieuwd!


Enkele foto's

Route Drôme - Todtnauberg

P1010065.JPG
P1010065.JPG
P1010081.jpg
P1010081.jpg
P1010066.JPG
P1010066.JPG
P1010068.JPG
P1010068.JPG
IMG_2842.JPG
IMG_2842.JPG
IMG_2843.JPG
IMG_2843.JPG