Zomervakantie 2016 - Rothenburg ob der Tauber

Maandag 8 augustus

Vandaag gaan we op weg naar onze volgende  bestemming: Rothenburg ob der Tauber.

We krijgen echter na het ontbijt eerst nog een rondleiding van onze gastvrouw door het hotel. Ze laat ons andere hotelkamers zien - Comfortzimmer 11 en 14 zijn favoriet - en de sauna.


Na een hartelijk afscheid gaan we op weg. Rond 15.00 uur komen we aan in Rothenburg: alsof je zo de Middeleeuwen in rijdt! We worden in Hotel Burggartenpalais, ligt binnen de stadsmuren, vriendelijk ontvangen door, zo blijkt later, iemand van de familie, want het is Ruhetag.Kähte Wolfahrt
Kähte Wolfahrt
Mexicaanse volksdansgroep
Mexicaanse volksdansgroep
Wachtend op de gids voor 
de avondwandeling
Wachtend op de gids voor
de avondwandeling
IMG_1730.jpg
IMG_1730.jpg
IMG_1732.jpg
IMG_1732.jpg
IMG_1733.jpg
IMG_1733.jpg

Hotel Burggartenpalais


We hebben een grote maar vrij sombere kamer. Er is airco, maar de badkamer is zeer gedateerd. Op deze foto's ziet het hotel er een beetje chique uit, maar het is vergane glorie.

Na uitgepakt te hebben gaan we het historische centrum in voor een late lunch. Moet lukken in dit toeristische oord. En jawel, op het terras van Hotel Eisenhut gebruiken we een prima luch met gerookte zalm, is erg goed. We slenteren na de luch door het historisch centrum en lopen binnen bij Käthe Wolfahrt: hier is het altijd Weihnachten!

We zien toevallig dat er op het de Marktplatz een Mexicaanse volksdansgroep gaat optreden. We drinken eerst  even wat aan het marktplein (niet goedkoop!) en  daarna kijken we vanaf het bordes van de kerk naar de volksdansgroep: erg goed en met zeer gavarieerde dansen.


Het leek ons aardig om ook in Hotel Eisenhut te dineren, maar ze hebben zogenaamd geen plek meer. Wel vreemd want het hele restaurant is leeg. Men serveert uit luiheid? vanavond blijkbaar uitsluitend op het terras. Dan maar dineren bij Gasthof Marktplatz. Leuke locatie aan het plein, het eten is niet bijzonder, zeg maar: gutbürgerlich, maar wel vrij goedkoop.


Foto-impressie