Dinsdag 2 augustus

Vandaag vertrekken we naar onze volgende bestemming: Föckinghausen in Hochsauerland! Het ligt globaal zo'n 20 km ten westen van Winterberg.

Na 5 uur rijden met onderweg onprettig zware regenval en drukte, bereiken we ons hotel "Waldhaus Föckinghausen". Na enig gedoe - "die Cheffin hat Urlaub" - kan onze gastvrouw de reservering vinden. We hebben een kleine maar gezellige kamer, opnieuw op de derde verdieping, maar dit 3 sterren hotel heeft zowaar een lift! Prima dus, alleen het weer zit nog niet mee

Lekker gegeten in het restaurant. 's Avonds nog even met Joost gebeld, want die gaat woensdag op vakantie met Ileen. Daarna lekker naar bed.


Woensdag 3 augustus

Mmm, regen. Eerst maar even ontbijten. Het was ook al voorspeld dat het vandaag de hele dag zou (mot)regenen. Misschien toch maar even een plaatsje bezoeken, want de hele dag binnen hangen is ook geen optie.


We gaan naar Arnsberg wat volgens de infomap op de kamer een leuke plaats zou zijn.


Bij binnenrijden herkennen we het direct. Ja, ook hier zijn we al eens geweest. Niet echt veel te doen en ook niet echt een leuke Altstadt, ook al zeggen de infoborden van wel. Na koffie op een terrasje dus maar weer vertrokken op weg naar een leuke lunchtent.

Zomervakantie 2016 - Föckinghausen

Route Todtnauberg - Föckinghausen

Jack herinnert zich nog een leuk restaurant aan een meer waar we eerder erg goed geluncht hebben. Gevonden: Hotel Haus Delecke gelegen aan de Möhnesee.

Gelukkig waren we nog op tijd voor de lunch en hebben een heerlijke  salade met

salade met gerookte zalm en rode linzen gegeten. Uiteraard met een heerlijke witte wijn. Best een beetje chique hotel, maar zoals we voorjaar 2015 al constateerden: wel een beetje vergane glorie.


Daarna weer terug naar ons hotel. Er is een leuk lounge-achtige zitgelegenheid naast de bar; wat lezen, puzzelen, internettten enz.

s Avonds weer goed gegeten. Wat opvalt is dat de bediening uiterst vriendelijk is. En morgen: wandelen!


Hotel Haus Delecke