Route Castres - Souvigny

Zomervakantie 2017 - Souvigny

Mandag 14 augustus

Na een heel goed ontbijt in Hôtel de l'Europe vervolgen we onze weg naar Nederland. We gaan naar Souvigny, waar we geboekt hebben in de 'Porterie', een B&B in een voormalig middeleeuws klooster.

Eind van de middag komen we aan in het slaperige stadje Souvigny, waar het middeleeuwse klooster niet te missen is. Aleen, er is niemand in de receptie. Een vriendelijke andere gast die al ingecheckt heeft, is zo vriendelijk even te bellen.

Even later heet de eigenaar - die hier alleen in zomer en met kerst is - ons hartelijk welkom en vertelt honderduit over de geschiedenis van het klooster.

Wat later verschijnt de jongeman die ons had moeten begroeten. Hij wijst ons onze tuinkamer met ruime inloopdouche. Met de eigenaar hebben we het nog even over een restaurant voor het diner. In Souvigny zijn de restaurants op maandag gesloten, dus we moeten naar 'elders'. Niet al te ver van Souvigny is een goed restaurant, maar dat heeft helaas geen plaats meer.

Uiteindelijk weet de jongeman een tafel te

een groot vrij gezellig plein en heeft een groot terras. Het interieur is zeer bijzonder met veel glas. De tafeltjes zijn vrij klein en staan dicht op elkaar. Het eten is goed, maar niet bijzonder. Moulins is afgezien van het plein niet echt een gezellig plaatsje.

Dinsdag

Na een goed ontbijt gaan we richting huis: de vakantie is voorbij.

reserveren in Le Grand Café in Moulins, 12 km oostelijk van van Souvigny. Het café-restaurant ligt aan aan

Le Grand Café in Moulins