Route Altea - Castres

Zomervakantie 2017 - Castres

Zondag 13 augustus

Vandaag richting Nederland. De reis verloopt vlot tot de Spaans - Franse grens, waar een behoorlijke file staat. Maar goed, rond een uur of vier zijn we in Castres, waar we een kamer geboekt hebben in Hôtel de l'Europe.

Het hotel ligt in het voetgangersgebied van Castres. Met de magische sleutel van de hoteleigenaar verdwijnt het paaltje in de grond en kunnen we op ons gemak onze spullen uitladen.


Bijzonder

Het is qua inrichting een bijzonder hotel, een bijzonde entree en ook bijzondere kamers. Zo hadden wij de Engelse kamer.  

De eigenaar is bijzonder vriendelijk en wil ook nog een restaurant voor ons reserveren, althans dat zegt hij. Hij komt daar echter op terug als we tevergeefs naar het restaurant zijn gelopen: gesloten.

Hij biedt ons zijn verontschuldingen aan en komt met enkele alternatieven. Er zijn er echter niet zo veel omdat de meeste restaurants op zondag gesloten zijn. We lopen wat rond  en komen - bij gebrek aan iets anders - terecht bij Delices d'Asie, een Vietnamees restaurant.

Entree van het hotel met rechts net buiten

beeld de receptie

Dit blijkt echter een topper te zijn: zeer goed vers eten en vriendelijke bediening. Neem echter wel de tijd, want er is maar één kok en alles wordt - zoals gezegd - vers bereid. Dit is een onverwachte aanrader! Het restaurant heeft geen website. Het adres is: 14, Rue Millaut Ducommun 81100 Castres.