Herfstvakantie 2018 - Quedlinburg


Zondag 21 oktober

Herfstvakantie, dus even een paar dagen weg! Meestal gaan we in zuidoostelijke richting, naar de Moezel, Taunus of Hunsrück. Dit keer gaan we in oostelijke richting naar Quedlinburg dat aan de noordrand  van de Harz ligt.

De reis verloop werkelijk perfect, nergens files, mooi weer ...

Vlaardingen - Quedlinburg

Hotel Theophano ligt aan het autovrije marktplein in Quedlinburg. We hebben er duidelijke instructies gekregen waar we de auto kunnen parkeren. Dat blijkt op enkele minuten lopen van het hotel. We worden vriendelijk ontvangen en de receptionist begeleidt ons naar kamer 25 op de tweede verdieping. Het hotel heeft geen lift. De reden zou zijn dat het een historisch pand is. Onze kamer is ruim, vrij donker met oud meubilair, heeft een prima badkamer én een prachtig uitzicht op het historische marktplein.


Nadat we de spullen hebben uitgepakt gaan we beneden een wijn tje drinken. In

Uitzicht vanuit onze kamer

de buurt van de receptie is zowaar een gezellig zitje! We hebben gekozen voor halfpension. Bij het driegangen menu kan alleen bij het hoofdgerecht gekozen worden, vlees, vis of soms vegetarisch. De kwaliteit van het eten is goed en de porties zijn beschaafd. Ook de wijnen zijn prima. De bediening is 's avonds oké.


Maandag

In de ochtend Quedlinburg een beetje verkend. Jack heeft nog een paar schoenen gescoord. Daarna een eindje gereden naar Halberstadt (eventueel Engbers). Dit plaatsje is voor 80% plat gebombardeerd in de oorlog en dat is te zien. Ongezellig zonder een oud historisch centrum. Ook nog regen trouwens.

Daarna maar teruggereden naar Quedlinburg voor de lunch. Die hebben we gebruikt bij de concurrent aan de overkant, Hotel zum Bär.

Daarna nog een wandelingetje gemaakt want de zon scheen inmiddels een beetje. Daarna nog wat gelezen en Jack een dutje gedaan en toen was het ineens alweer 18.00 uur. Tijd voor een wijntje. Bij het eten wat misverstanden over een vegetarische spaghetti carbonara.

Dinsdag

Tijd voor een wandeling. We hadden er aanvankelijk een uitgezocht waarbij we de terugreis met de bus moesten doen, maar bij navraag bij de receptie bleek de betreffende bus alleen maar om 10.30 en 16.30 uur te rijden dus niet handig.

Maar boekjes met info genoeg, dus een andere wandeling uitgezocht. Vanuit Stecklenberg zou er een mooie rondwandeling starten van 3 uur. Het duurde wel even voordat we het kerkje in Stecklenburg gevonden hebben waar de route start.


Flinke klim

We beginnen gelijk goed: het pad gaat via trappen steil omhoog en daarna stijgen we nog een flink stuk. De route wordt overigens slecht aangegeven, we moeten vaak zoeken.

We zijn nog niet halverwege als we een verkeerde afslag nemen en eigenlijk per ongeluk de kortste weg terug nemen naar de auto.

Het wordt dus maar een wandeling van ruim een uur. Daarna op zoek naar een tentje om te eten. Volgens onze kaart ligt er een aantrekkelijk plaatsje vlakbij: Gernrode. Daar was helaas niet veel te doen, dus door naar het volgende plaatsje Ballenstedt. Maar ook daar is weinig loos. Dan maar naar een iets grotere plaats: Aschersleben ...

Helaas is ook Ascherleben niet het leuke plaatsje waar we op hoopten. Dan toch maar weer terug naar Quedlinburg, want daar

Het kerkje - startpunt van de wandeling

zijn voldoende eettenten en het is tenslotte al 13.30 uur. Uiteindelijk in ons eigen hotel geluncht. Daarna nog even naar wat boodschappen gedaan.

Wandeling vanuit Stecklenberg