Route Arc-en-Barroi - Drôme

Zomervakantie 2016 - Drôme

  

Dinsdag 26 juli

Na een heerlijke nachtrust is onze kamer met schitterend uitzicht, wacht ons het ontbijt. De eigenaar had alles al in gereedheid gebracht op het terras, maar door de plotseling invallende mist wordt het ontbijt toch maar binnen geserveerd.

Het is een echt Frans ontbijt, een niemendalletje dus. De eigenaar vraagt of we een gebakken ei willen. We vertellen dat we gaan voor een gekookt ei ... Hij kijkt ons aan of hij water ziet branden. Alors,  deux oeufs fluide? Hij vindt het maar raar.

Na dit echt Franse zoete ontbijt en toch nog een (te) zacht gekookt ei vertrekken we richting Valence.

Om 12.00 uur alvast op zoek naar een leuke lunchtent in Belleville. Dit plaatsje doet zijn naam bepaald geen eer aan!

Een paar kilometer verderop vinden we wel een chateau, maar de prijzen zijn bepaald hoog; een beetje overdreven voor een 'gewone' lunch. Dan maar de route National volgen richting Villefranche- sur-Saône.

Onderweg geluncht bij Le Savoire Vigneron in Saint-Georges-de-Reneins. Niet echt bijzonder maar het was wel gewoon een lekkere salade.

Vervolgens de péage weer opgepakt richting Lyon. Bij Valence de peáge af en binnendoor verder naar Mir.  Rond een uur of 5 komen we aan.


Peggy en Kees waren zondagavond al gearriveerd. We zijn nog even naar de avondmarkt in Bourdeaux geweest, maar dat stelt weinig voor. Lil scoort nog wel een mooi ring!

Daarna lekker gegeten, zalm uit de Cobb, hartige taart eb oh ja, ook nog escargots vooraf.

We genieten van een prachtige  zonsondergang.