Terugreis kerstvakanties

  

Schwäbisch Hall 2012 t/m 2016

Na een weekje wintersport met kerst weer naar huis. Ne een weekje alweer naar huis vond ik in december 2012 niet zo erg, want het skiën wilde door de problemen met m’n quadricepspees ook deze vakantie nog(?) niet lukken,


We besloten met een deel van de groep onderweg te overnachten. We kwamen ‘toevallig’ terecht in Schwäbisch Hall, in Hotel Goldener Adler. Een prima hotel, en wat een leuk plaatsje! Een prachtig sfeervol plein, leuke winkels en cafeetjes, het riviertje de Kocher ...


Jammer dat het voor een weekendje weg nèt wat te ver weg is met een afstand van 611 km. Maar mocht de gelegenheid zich nog eens voordoen, dan komen we hier graag terug!


Hoewel, op die mening zijn we teruggekomen. We hebben ook volgende vier kerstvakanties op de terugreis van de wintersport in Hotel Goldener Adler overnacht, maar het werd elk jaar wat minder. Weinig vriendelijk personeel, met oud en nieuw werden we ‘weggekeken’ uit het hotel en in 2016 jaar konden we ook niet dineren op Silvesterabend.

Introductie  reistips  zomervakanties  wintersport  

korte vakanties  terugreis kerstvakantie

Schwäbisch Hall

Heidelberg 2017

De terugreis van Galtür naar Heidelberg was geen feestje. Lange wachttijden voor de Arlbergtunnel (ook bij de Fernpass overigens) en ook in Duitsland veel files. Uiteindelijk waren we pas rond 17:30 uur in Heidelberg.

We konden de auto direct voor de deur parkeren in de smalle Große Mantelgasse om de spullen uit te laden. Na het uitladen parkeren we de auto in parkeergarage P11 op 3 minuten loopafstand. Met een skibox op de auto  (maximale hoogte 2.00 m) kun je parkeren in P3, P14 of P15, op een kleine 15 minuten loopafstand.


Sfeervol

Weißer Bock is een mooi historisch pand uit de zestiende eeuw en ligt aan de rand van het centrum. De kamers zijn ruim en modern.

De ruimte waar zich het restaurant en de bar bevindt is in 19e-eeuwse stijl met veel hout en is sfeervol. Voor het diner hadden we een gezellige tafel voor zes personen, met uitzicht op de ruime bar en de rest van het restaurant.

We hebben werkelijk ver-ruk-ke-lijk gegeten. Alles was van perfecte kwaliteit. Dit gold ook voor de wijnen.

Aan deze 'gehobene Klasse' hing echter wel een prijskaartje: het ganzenmenu - zonder wijnarrangement - was € 54,00 per persoon, de Chauteaubriand - voor 2 personen - € 96,00.

Maar ... we vonden het de prijs zeker waard. Kortom, zijn we in de buurt, dan gaan we zeker nog een keer dineren in Hotel Weißer Bock!


De kamerprijs bedroeg een normale € 115,00 voor 2 personen. Het prima ontbijt kostte € 12,00 p.p.


Einde en begin

Dat was dan het einde van de vakantie, althans voor onze vrienden, want Lil en ik vervolgen onze reis niet naar huis, maar naar Löf aan de Moezel. Daar gaan we  in Hotel Lellmann Silvester en de eerste nieuwjaardagen doorbrengen.

Tja, natuurlijk eerst de auto ophalen uit de parkeergarage. De prijs viel alles mee, slechts € 7,00 voor 14 uur parkeren.

En nu: op naar Löf!

Blik op het restaurant bij het ontbijt

Dinkelsbühl 2018 en 2019

Ook in 2018 en 2019 hebben de 'senioren' op de terugreis van de kerstvakantie weer overnacht.

Dit keer verbleven we in het historische plaatsje Dinkelsbühl, in Hotel Restaurant Piazza. Een prima hotel met keurige kamer, maar voor een langer verblijf misschien wat klein. Een prima restaurant met uitstekende bediening.


Na de skiweek in december 2019 hebben we hier op de terugreis opnieuw overnacht. Hotel en restaurant zijn inmiddels verbouwd. Onze kamer was keurig, maar met aparte bedden die niet verschoven konden worden.

Nog steeds een prima restaurant met uitstekende bediening, maar de verlichting in het restaurant is wel erg fel / kil. Uitstekend ontbijt met een prima eitje!

(placeholder)
(placeholder)

Het sfeervolle Dinkelsbühl